1 Haast

Pip is een meisje van 7 jaar en haar beste vriend is een rat.
Het is 7 uur in de ochtend en Pip ligt nog in haar bed.
Haar moeder Lisa roept: " Kom je bed nou eens uit, het is al 7 uur", "Ja, ik kom eraan." roept Pip vanuit haar bed nog half slapend.
Haar moeder Lisa is beneden haar brood aan het maken en ze roept weer "Kom je bed nou eens uit."
Pip was net verhuisd en woont nu midden in het bos.Het is soms wel griezelig, ze gaat liever niet naar buiten als het donker is.
De school is een half uur rijden en ze moet al om kwart voor 8 in de auto zitten.
Pip komt langzaam haar bed uit. Pip heeft ook nog een zusje Fleur, die is al lang beneden.
Als Pip eindelijk beneden komt, zijn haar Moeder en Zusje al lang klaar met eten.
"Kom op Pip, we moeten over 10 minuuten al naar school. Pip mompelt "Ja, dat weet ik ook wel."Nou, dat wordt haasten" zegt haar zusje plagend.
Pip neemt een boterham met ham. Ze moet hem wel snel opeten, want nu zijn er al 5 minuten om. Haar moeder roept haar nog een keer vanaf de wc.
"He, he, dat heeft ze snel gedaan" zegt Fleur.
Als ze weggaan is het al 8 uur. "We moeten heel snel rijden, mama" zegt Pip. "Ja zeker" antwoordt mama.
Moeder vraagt dan of ze ook zin in de volgende oren hebben. " Wat is er dan? " "vraagt Fleur. Moeder vertelt dat het dan het zomer vakantie is.
"Yes, dan heb ik geen gezeur meer van; kom je bed nou uit, Pip! "Dat klopt en hopelijk heb ik geen last meer van jou ochtendhumeur."
Als Pip op school is, zijn ze al bezig met rekenen. Gelukkig heeft ze daar een stuk gemist.
"Pip, waar kom jij nou vandaan? " zegt de juf. "Ik heb me verslapen, mijn moeder heefd me niet wakker gemaakt."
"Pak maar snel je rekenboek, we zijn al bijna klaar. Doe maar met ons mee." Pip vraagt of ze alles moet overschrijven en de juf antwoordt dat ze
maar gewoon mee moet doen. "Oke", zegt Pip blij. Ze zit naast haar beste vriendin Roos. "Kun je vandaag spelen?" zegt Roos fluisterend. " Ja ,maar ik moet wel paardrijden." "Moet ik het je leren?" Dat wil Roos wel graag. "Oke, ik kom gelijk uit school met je mee."
De juf wordt een beetje boos ze zegt: "Je ben al te laat en dan ook nog gaan praten met Roos." "Sorry juf." zeggen ze in koor.
Als de school is afgelopen komt Roos met haar mee. "Het zou leuk zijn als jij ook een paard zou hebben." "Ja, maar daar hebben wij geen plek voor." Pip stelt voor dat het paard dan wel bij haar in de stal kan staan. Maar Roos weet niet of haar moeder dat goed vindt. Pip vertelt dat een stuk verderop een boerderij staat waar een hele oude meneer woont, die een paard heeft, die altijd zo zielig staat te kijken , alsof niemand voor hem zorgt. Ze zegt: " We kunnen vragen of wij voor hem mogen zorgen." Dat lijkt Roos ook een goed idee: "Oke, dan gaan we zo naar de buurman. ja ja !"

Floor, je hebt al een heel mooi begin van je verhaal.Leuk.
In je eerste hoofdstuk heb ik wat leestekens gezet, want dat maakt het lezen veel gemakkelijker.
Voordat je verder gaat kun je beter even oefenen met leestekens . Vraag juf waarop je dit kunt oefenen (leestekens oefenen met speciaal programma)
Dan kunnen we samen in het volgende hoofdstuk de leestekens plaatsen.
(juf Alie)


2.Naar de buurman

Als ze wat hebben gedronken gaan ze naar de buurman als ze aankomen zijn ze eigenlijk wel een beetje bang.
Wie vraagt het ik niet ik ook niet dan doen we het samen goed idee omstebuurt een zin oke ja !
Ik bel wel aan het klonk tingdongtingdongtingdongtingdong nu doet de buurman open hallo hallo zegt de buurman wat komen jullie doen nou u heefd toch een paard ja hoe heet die wampie zegt de buurman doet u er nog veel mee hoezo nou Roos is mijn beste vriendin en wij hebben drie paarden een van mijn moeder en een van mijn zusje en een van mij maar nu wil Roos ook een paard ja dus warom ben je dan bij ons nou wij willen vragen of we voor wampie mogen zorgen nou hij staat te koop en we hebben al heel veel brieven gekregen wie voor wampie wil zorgen maar als jullie nou een hele goede brief schrijven hebben jullie kans oke tot de volgende keer doei doei
Als ze terug naar Pip haar huis lopen zijn ze super blij we gaan gelijk een brief schrijven ja oke als ze thuis zijn beginnen ze gelijk hoe beginnen we ik weet wel iets kijk zo :
Hoi beste buurman ,
wij willen graag wampie overnemen dan kunnen wij samen rijden
wij zullen heel goed voor hem zorgen en goed eten geven ik denk dat die bij ons het heel goed naar zijn zin krijgt.
Het gaat er niet om als die een baasje krijgt die dresuur met hem gaat rijden maar of je goed voor hem kan zorgen.
xxx en groetjes Roos en Pip
is dat niet waar of waar wat ik nu schrijf ja dat is waar en helemaal goed.
Papa wij hebben een brief voor de buurman geschreven wil jij die op de post doen ja dat zul ik zo snel mogelijk doen.
Roos en Pip zijn blij met de brief ik hoop zo dat we voor wampie mogen zorgen zegt Roos jij ook ja zeker weten.
Hoe laat i het 6 uur oh,nee he ik moet naar huis kan jij morgen spelen ja de eerste dag van de zomervakantie gaan jullie op vakantie vraagt Pip aan Roos nee ik blijf lekker thuis ik ook tot morgen ik kom morgen naar jou toe doei doei als Pip nar binnen gaat is mamaal bezig met het eten te maken wat eten wij zuurkool nee he dat lust ik niet.
Je eet het maar gewoon we gaan over 5 minuuten eten wat eten wij e bij worst getver eet Fleur mee ? nee zij eet bij lisanne ja dat is niet eerlijk je hoefd maar een paar happen te eten oke jes we gaan eten oke ik zit al aan tafel waar is papa nog op zijn werk nachtdienst dus wij zijn met zijn tweeen ja leuk he warom eten we dan vies als we nu uit eten gaan hoef je maar 30 euro uit tegeven als papa en Fleur er zijn 60 euro ja dat is waar dan gaan we morgen met zijn vrieren uiteten ja oke maar mag Roos dan mee ja hoor.
oke ik bel haar nu even of ze dat wil tutututu zo klonk het hallo met Pip hoi kan jij morgen bij ons eten we gaan dan uiteten ik ga het even vragen ja ik mag wel als jullie mij wel weer thuis brengen ja is goed doei doei mag het ja we moeten haar wel thuis brengen jan oke de eerste hap gaat naar binnen getveredemmen we eten wat god ons schenkt ja ja ja dat weet ik nu ook wel om 8 uur lig je op bed als Pip eindelijk in bed licht slaapt ze al in 2 minuuten weltrusten3 de brief van de buurman
Roos en Lisa zijn boven met de poppen aan het spelen,hallo ik ben Isa en hoe heet jij ik heet Anika zullen we thee drinken ja slurp klonk het van boven en een koekje smak smak smak meide beneden komen we gaan uiteten ja we komen er aan heb je nette kleeren aan gedaan ja mama kan jij morgen weer spelen ja hoor tuurlijk met jou spelen is altijd leuk dankjewel in de auto hebben ze heel veel lol de muziek staat keihard aan welk liedje is dit Roos moet heel hard schreeuwen door de muziek dit is maak me gek van gerard joling leuk als ze bij de kleine griek aan komen zit het er bom vol we hebben nog een plekje zegt de mevrouw achter de kassa ga er maar gauw zitten voor als die bezet is ga er maar gauw zitten meiden ja wat willen jullie bestellen tweee patatjes een hamburger een doosje kipnukes en een hamburger de luxe en nog 3 cola's leker


taal

hallo allemaal,

wij gaan vandaag kijken naar de belangrijke bruiloft, van juf Ingrid en meester Wilfred. Ze wonen al heel lang samen Meester Wilfred had al een jaar geleden aan Juf Ingrid gevraagt of ze wilde trouwen juf Ingrid zij JA dat was de verloving. Maar vandaag gaat het gebeuren ze gaan trouwen. De ceremoniemeester is er al. De echtgenoten van juf ingrid is erg zenuwachtig. Dan komt de huwelijksplechtigheid ze zeggen allebei JA!!.De trouwdag is eeen groot feest. Ze gaan op huwelijksreis naar Ibiza

dat was het dan weer voor vandaag! doei
@ haha wat een grappige tekst :-)


taal@ welke opdracht is dit Floor? Zet het blz nummer er nog even bij

oke. Wat willen jullie allemaal doen? vraagt de juf aan de kinderen. Rekenen nee knutselen taal nee vrij nee pauze. Oke oke we gaan loten ik schrijf alle dingen die jullie net hebben opgenoemd op verschillende briefjes. Het briefje dat ik trek dat gaan we doen. Oke Jos kom jij is jij mag alle briefjes in het bakje doen en husselen dan trek ik een briefje. het woord..... pauze! Jes roept jantje. zullen we voetballen nee blikspuit nee kletsen. Zoveel hoofden zoveel zinnen.taal

inprovistatie:

als er plotseling iemand flauw valt en je kan geen taal meer doen

je moet plotseling voor iemand invallenhet is vakantie en prachtig weer:

ik ga lekker naar de zee

zullen we gaan zwemmen het is nu heel mooi weer

de glijbanen zijn vandaag voor het laatst open


mensen uit de buurt organiseren een speelgoedactie voor arme kinderen

een pen

een gum

een barbie

het doorsneegezin eer niet altijd meer aan tafel

ik wil het liever niet